Ty barvy

   Barvy jsou důležitou součástí našeho vnímání světa. Každá barva může mít svůj vlastní význam a ovlivňovat naši náladu. Například žlutá může symbolizovat radost a optimismus, zatímco zelená připomíná klid a harmonii.

   Když se podíváte na ovce, zeleninu či koření, tak si můžete vybrat snad z nekonečné škály barev. Od tmavých a tlumených až po rozjařené a veselé. Těch odstínů co příroda nabízí je nespočet. A to mě na tom všem opravdu baví. Radost mi nepřináší pouze samotné vaření, ale když pracuji s těmi všemi surovinami a barvami, dodává mi to pocit opravdové euforie. 

   Jelikož jíme nejen ústy a pokrmy nevnímáme pouze čichem a chutí, ale v první řadě, a to doslova, hlavně očima, jsou barvy surovin na přípravu jídla velmi důležité. Už při prvním pohledu se rozhodujeme, zda se nám to, co vidíme na talíři, líbí či nikoli. Barevná variace je nejen esteticky přitažlivá, ale také signalizuje rozmanitost chutí a textur.

   A proto mne baví vařit z čerstvých surovin, protože barva čerstvě natrhaných surovin je vždy ta nejkrásnější. A radost z práce s nimi je nesmírná.

   Tak já utíkám do kuchyně a jdu připravit nějaký barevný salát pro dobrou náladu 🙂

Salát s mangem, chili a klíčky mungo