Takhle jsem začala

A takhle to nějak začalo.  Když už jsem se rozhodla, že se budu věnovat vaření pro ostatní, začala jsem přemýšlet jak na to.

Samozřejmě právní kroky jako živnostenský list, podnikatelský účet a tak dále jsem si zařídila hned, ale jak si zajistit zákazníky? Komu mám říct, jak se o mně lidé dozvědí?

A samozřejmě se mi opět potvrdilo, že když člověk chce, dělá pro to maximum, dle svých schopností a dostatečně tomu věří, začnou se věci dávat do pohybu. 

Přítel mé dcery přišel jednoho dne s nabídkou. Šel na to opatrně, aby mne nevyplašil. Zeptal se, zda bych nechtěla vařit pro sportovkyně na  týdenním sportovním kempu. Snídaně, obědy a večeře. Pro 30 osob. 

 

 

A musím se pochválit, vůbec jsem se toho nezalekla. Nechala jsem si sepsat požadavky, abych věděla, zda je to v mých silách (přeci jen týden je na začátek dost) a pak jsme si plácli. 

Musela jsem si obstarat úplně vše. Od vybavení, přes talíře, příbory po oblečení, abych byla reprezentativní. Vymyslet menu, které jsem, samozřejmě, musela konzultovat s výživovou poradkyní, jelikož se jednalo o mladé sportovkyně, které potřebovaly vyváženou stravu, která bude korespondovat také s jejich tréninky. 

 

Na pomoc mi přišla má sestra, která celý týden po mém boku vařila, pekla, myla nádobí a vydávala to lahodné jídlo. 

A byla neděle a my jsme udělaly poslední snídani, napekly buchty a šly se rozloučit. Bylo to velmi dojemné. Děvčata se s námi loučila a říkala, že by nás chtěly mít doma. To mluví za vše! To byl ten nejlepší kompliment. 

 

A to mi dodalo odvahu. Nebát se ničeho!!! Když člověk dělá věci rád a nejlépe jak umí, musí to vždy dopadnout dobře. A i když se občas něco pokazí, tak je to jen poučení do budoucna.